• Home
  • Nieuws
  • Van waarden naar normen: ‘Ruimte om te wonen’

Van waarden naar normen: ‘Ruimte om te wonen’

Geplaatst op      Leestijd: 2 minuten
Van waarden naar normen: ‘Ruimte om te wonen’

Stadspartij Nijmegen is blij dat zowel de woonagenda als het woonfonds het hebben gehaald in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Op deze manier kunnen we aan de slag met het aanpakken van de woningnood in de stad.

Hoewel we blij zijn dat de woonagenda is aangenomen, viel ons in deze agenda op dat het college van plan is om meer woningen te bouwen met een woonoppervlak van 40 vierkante meter. Het college geeft aan dat deze woningen voornamelijk voor starters, studenten en ouderen zijn. Stadspartij Nijmegen twijfelt aan deze minimale vierkante meters om in te wonen. Volgens ons is het belangrijk om in tijden van woningcrisis niet roekeloos te handelen en maar zo veel mogelijk woningen neer te zetten. Het is juist ook belangrijk om na te denken wat je achterlaat na zo'n crisis. We willen geen kippenhokken bouwen, maar woningen die echt bijdragen aan een betere leefervaring in onze mooie stad. Daarom dienden wij samen met Nijmegen.NU de motie 'Van waarden naar normen' in.

Daarin pleitten wij voor een minimaal woonoppervlak van 50 vierkante meter voor deze nog te bouwen woningen, omdat we iedereen een fijne ruimte gunnen. Maar ook omdat we vorig jaar met de raad besloten dat het minimale aantal vierkante meters voor een woning toch rond de 50 vierkante meter zou moeten liggen.

Ook keken we naar de parkeernormen die bij deze woningen horen. Als de woningen inderdaad 40 vierkante meter worden, wordt er namelijk een nulnorm ingevoerd wat betreft parkeren. Dat houdt in dat er geen plek is voor auto's van de bewoners in de buurt van hun eigen woning.

Stadspartij Nijmegen vindt dat ook mensen in kleine woningen het recht hebben om hun auto bij hun huis te kunnen parkeren. Vooral als ze niet in de buurt van openbaar vervoer wonen of in de buurt van goede transferia. Dat deze nulnorm wordt ingevoerd in de buurt van het centraal station en andere aangewezen plekken in de stad, snappen wij heel goed. Maar we willen het college op het hart drukken dat mensen die straks een woning vinden in onze mooie stad, niet op mobiliteit gekort mogen worden. Ook mobiel kunnen zijn, hoort bij een fijne leefomgeving.

Helaas heeft de motie het niet gehaald. Wel zijn we blij dat straks meer mensen hier in Nijmegen een woning gaan vinden. We blijven ons ervoor inzetten dat dit fijne, mooie, bereikbare en leefbare plekken worden.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
InschrijvenDoneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.