• Home
  • Nieuws
  • Stadspartij wil een doorbraakaanpak voor afvalhotspots

Stadspartij wil een doorbraakaanpak voor afvalhotspots

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Stadspartij wil een doorbraakaanpak voor afvalhotspots

Veel Nijmegenaren ergeren zich kapot aan alle troep in onze stad. Er lijken steeds meer afvalhotspots te ontstaan: plekken waar telkens maar weer rotzooi gedumpt wordt op dagen of manieren waarop het niet hoort. Vervuiling van onze straten is de grootste ergernis van de Nijmegenaren, dat blijkt uit de stadsmonitor 2024. Logisch want het probleem lijkt alleen maar erger te worden. Daarom pleit Stadspartij Nijmegen voor een doorbraakaanpak wat betreft afvalhotspots.

Een schonere wijk, begint bij jezelf. Bij de bewoners die hun afval netjes opruimen, in de afvalbakken doen en het afval netjes op de juiste dagen op de juiste plek aanbieden. En bij bewoners die het melden als er rommel in de wijk staat, zodat dit zo snel mogelijk kan worden opgehaald.

Maar wat nou als dat melden voelt als dweilen met de kraan open? Dat je als bewoner het gevoel hebt dat de stapels grofvuil, vuilniszakken en voorbij waaiend zwerfafval alleen maar groter worden?

Voor de zomer hebben we een voorstel ingediend, om stadsconciërges in te zetten bij het afvalprobleem in verschillende wijken. Dit voorstel is aangenomen. Ook heeft de gemeente aangegeven dat er meer toezichthouders komen en geeft de DAR te kennen dat ze meer afvalcoaches wil inzetten.

Dat is mooi, maar nu moeten we ook doorpakken. Want met alleen blijven melden en een opgeheven vingertje, gaan we de verloedering van onze mooie stad niet tegen.

Stadspartij Nijmegen stelt daarom schriftelijke vragen over een passende doorbraakaanpak, waarbij we al deze mensen zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Zodat we de afvalhotspots in onze mooie wijken zo snel mogelijk kunnen aanpakken. En vooral de veroorzakers daarvan.

Daarom vragen wij aan het college om meer informatie en om actie:

  • Welke mogelijkheden zijn er om afvalhotspots krachtiger aan te pakken?

  • Wil de gemeente voortaan mensen die veel melding maken van afvalhotspots persoonlijk benaderen?

  • Kan de gemeente actief het gesprek opzoeken met de buurt en betrokkenen zoals de DAR, woningcorporaties, bewonersorganisaties enzovoort als er in die buurt veel afvalhotspots zijn?

  • Kunnen we bewoners meer tips geven als zij wanhopig worden omdat het melden niet helpt om de afvalhotspots op te lossen?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.