‘Afscheid’ van twee raadsleden

Door 26 maart 2014Nieuws

Vanavond om 20:00 begint het afscheid van de oude Nijmeegse gemeenteraad. Dat betekent ook dat wij ‘afscheid’ nemen van twee van onze raadsleden: Leon Busschops en John Brom. Een afscheid tussen haakjes, want beiden hebben aangegeven dat ze zich blijven inzetten voor de fractie.

Leon en John startten De Nijmeegse Fractie in 2012 samen met Albaer Hillen en Ben van Hees, die morgen opnieuw benoemd worden als raadslid. De afgelopen anderhalf jaar heeft zowel Leon als John een stempel gedrukt op de fractie en een eigen geluid laten horen in de raad.

Economie, regionale samenwerking, werkgelegenheid en sport zijn thema’s waar Leon zich voor heeft ingezet. Een concreet voorbeeld is het aanvalsplan jeugdwerkloosheid, dat op zijn initiatief wordt opgesteld.

De sociale kant van Nijmegen was bij John in uitstekende handen, die met veel passie in de materie dook van o.a. Breed, schuldhulpverlening, armoede en ouderenzorg. Met zijn sociale hart en no-nonsense mentaliteit loodste hij de fractie zonder moeite door deze dossiers heen.

Hoewel John en Leon gemist zullen worden als raadslid, hoeven we gelukkig geen echt afscheid van ze te nemen. Beide heren blijven de komende jaren actief binnen de fractie en de partij.

 

Plaats een reactie