Nijmegen: de mooiste vakantiestad van heel Nederland

Nijmegen heeft goud in handen. Een stad met zoveel rijke historie, een heerlijk Bourgondisch karakter, kilometers strand, prachtige natuur in en rondom de stad en een glooiend en bruisend stadscentrum. Dat biedt gouden kansen om een nóg prettigere stad te maken om in te wonen en recreëren. Een impuls voor het toerisme en het bruisende leven zorgt daarbij voor meer werkgelegenheid en ondernemerskansen. Gastvrijheid en trots staan in deze stad op een voetstuk.

  • De binnenstad maken we nog gastvrijer. Er komt een stap-in-stap-uit-busje door de hele binnenstad, in plaats van tientallen stadsbussen over de Waalkade.

  • We gebruiken de lessen van de 'Ben van Hees'-transformatieaanpak om het stadcentrum levendig te houden. We gaan investeren in een belangrijke levensader van de binnenstad: van de as Kelfkensbos – Burchtstraat – Hezelstraten maken we een ware 'Ramblas' van Nijmegen, vol fijne winkels, terrassen, groen en plekjes om elkaar te ontmoeten. Daarnaast planten we meer groen en bomen in de hoofdwinkelstraten Molenstraat en Broerstraat. In de binnenstad komen meer bankjes om lekker op neer te ploffen en meer plekken voor kinderen om te spelen, in navolging van het populaire Faberplein.

  • We zorgen voor een supergastvrije ontvangst. Waar gasten de stad binnenkomen, is de informatievoorziening en bewegwijzering perfect geregeld. De toegankelijkheid van het station regelen we eindelijk eens goed, zonder fietsgracht. Het station krijgt eindelijk iets van zijn oude allure terug.

  • De geschiedenis van Nijmegen is soms moeilijk terug te vinden in het straatbeeld. Daarom is het belangrijk dat we als stad blijven investeren in visualisaties: het tonen van onze geschiedenis in architectuur, kunstwerken en informatie op straat. In het verleden zagen we deze visualisaties te vaak floppen. We ontwikkelen een visualisatievisie en bijbehorend beeldkwaliteitsplan en durven daarin groot te denken. Denk aan een Romeinse stadspoort die de entree naar het Waalfront markeert.

  • We investeren in recreatie op onze mooiste plekken. Het stadseiland Veur-Lent wordt het Central Park van Nijmegen en blijft groen en vol ruimte voor recreatie en natuurschoon. We omarmen onze stranden en zorgen voor goede voorzieningen. Dankzij de komst van strandpaviljoens is er beter toezicht. Er komt eindelijk een fraaie stadscamping in Nijmegen.

  • We laten ons trotse icoon de Waalbrug niet verder verloederen. De renovatie is nooit afgerond en het schilderwerk dreigt 10 jaar uitgesteld te worden, nu het Rijk besloten heeft dit te laten wachten. We voeren actie om het Rijk te dwingen de brug niet nog 10 jaar te verwaarlozen.

Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.