• Home
  • Nieuws
  • Overlast door onveilig airbnb-pension aangepakt na melding aan Stadspartij DNF

Overlast door onveilig airbnb-pension aangepakt na melding aan Stadspartij DNF

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
Overlast door onveilig airbnb-pension aangepakt na melding aan Stadspartij DNF

Een illegaal pension met negen bedden in slechts twee slaapkamers, in ook nog eens een vervallen monumentaal pand aan de Krayenhofflaan werd enige tijd aangeboden via Airbnb. Het bleek een gewild onderkomen voor groepen feestvierders of voor seizoensarbeiders uit Oost-Europa. De buurt zat met flink wat overlast, zoals nachtelijke herrie en brandonveilige toestanden. En maakte zich bovendien enorme zorgen over de brandveiligheid mede door het achterstallig onderhoud aan het oude pand, waardoor het brandgevaar groter is dan normaal.

Het is in dit soort gevallen altijd lastig gehoor te vinden voor de ondervonden overlast. De politie heeft andere prioriteiten en de ODRN (vroeger bouw- en woningtoezicht) heeft maar beperkte capaciteit om meldingen op te pakken. Bijna wanhopig klopten buurtbewoners aan bij raadslid Jean-Paul Broeren, omdat hij bekend staat als iemand die zich bekommert om (brand)veiligheid en leefbaarheid in woonwijken.

Jean-Paul Broeren heeft het onmiddellijk aan de kaak gesteld binnen de gemeente en de ODRN. Die laatste constateerde na inspectie dat het pand inderdaad niet voldoet aan de eisen zoals die voor brandveiligheid. Ook bleek het huis niet bewoond. Airbnb is in Nijmegen alleen toegestaan in woningen waar de eigenaar ook daadwerkelijk zelf woont. Omdat dit niet het geval was, bleek het eerder een volwaardig pension. Daarvoor is een vergunning nodig en die was nooit aangevraagd. Per direct is deze Airbnb gesloten (lees er meer over op de Gelderlander website). Mochten de eigenaren toch weer gasten toelaten, dan lopen zij het risico op een flinke dwangsom.

Ondervindt u ook te veel overlast van een Airbnb die volgens u niet aan de veiligheidsregels voldoet? En krijgt u ook geen gehoor als u het meldt bij de gemeente of de ODRN? Neem dan contact op met ons. Wij zullen dan kijken of wij uw overlastmelding aankaarten binnen de gemeente.

Lees meer over: Uitgelicht, Veiligheid, Wonen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.