• Home
  • Nieuws
  • Albaer Hillen – Vergroeid geraakt met dit prachtige Nijmegen

Albaer Hillen – Vergroeid geraakt met dit prachtige Nijmegen

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Albaer Hillen – Vergroeid geraakt met dit prachtige Nijmegen

De 57-jarige Albaer Hillen mag zich redelijk bekend noemen in Nijmegen. Geboren in Tegelen, kwam hij eind jaren '70 naar de Waalstad om hier politieke wetenschappen en bestuurskunde, theologie en filosofie te studeren. In de loop der jaren raakte hij verknocht aan de stad en werd er zelfs politiek actief. Hij werd, vanaf 2002, gemeenteraadslid voor het CDA, later, vanaf 2012, voor wat nu Stadspartij De Nijmeegse Fractie heet. Tussendoor was hij ook nog eigenaar van visrestaurant De Steiger in de Regulierstraat. Achter zijn naam kan bovendien nog eens een respectabel aantal functies en bezigheden in het vrijwilligerswerk gezet worden. Onder andere is hij een van de oprichters van de Kledingbank Nijmegen en is hij actief voor De Zonnebloem.

1. Waarom houd jij van Nijmegen?
Al snel raakte ik op veel verschillende manieren vergroeid met Nijmegen, dat ik intussen 'mijn' stad ben gaan noemen. Als student, als ondernemer in voormalig visrestaurant De Steiger en in verschillende organisaties en verenigingen heb ik veel mooie mensen ontmoet, waar ik een band mee heb opgebouwd. Mensen maken samen deze stad, dat is me wel duidelijk geworden.

2. Wat is je mooiste herinnering aan Nijmegen?
Mijn mooiste ervaringen zijn ten eerste dat we in het visrestaurant veel jongeren een mooi vak hebben kunnen leren, en verder was ik enorm geraakt door de overweldigende steun die we dik twee jaar geleden als Kledingbank kregen om de vluchtelingen in Heumensoord van goede kleding te voorzien.

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?
In Nijmegen wonen veel mensen met enorme organisatietalenten. Laten we die mensen vooral de ruimte geven om nieuwe dingen te ontwikkelen. Van woongroepen en moestuinen tot plannen voor de duurzame transitie van onze economie. Geef nieuwe initiatieven een kans, daar word je nooit slechter van.

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?
Plek en moment vallen samen in het antwoord op deze vraag. Ik voel me namelijk geweldig op mijn plaats in de Stevenskerk, als daar op zondagochtend het Oecumenisch City Pastoraat samenkomt om vanuit veel verschillende achtergronden samen kerkgemeenschap te zijn. Die bijeenkomsten boeien en inspireren me.

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?
In Nijmegen is plaats voor een sterke sociale middenpartij, die geworteld is in de stad, zoals Stadspartij DNF waarvoor ik actief ben. Juist op stadsniveau willen mensen dat de politiek pragmatisch problemen oplost en niet vervalt in links/rechts. Verandering realiseer je door in de praktijk van de stad, van onderaf, het goede te doen en het goede dan ook góed te doen. Daarnaast ligt de cultuurhistorie van Nijmegen, als oudste stad, me na aan het hart en ik hoop dat we die onder meer in de Bastei en in het Waterkwartier goed voor het voetlicht kunnen krijgen.

De komende jaren liggen er grote uitdagingen op ons gemeentelijke bordje, op het gebied van zorg en welzijn. We moeten zo concreet mogelijk hulp bieden: doen wat nodig is. Ik denk dat ik op verschillende plekken mensen bij elkaar kan brengen om samen te werken aan concrete oplossingen.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid