Zoek regionale steun voor het Vrijheidsmuseum

De gemeenteraad heeft op 18 december vóór de komst van het Vrijheidsmuseum gestemd. Nijmegen is bij uitstek de plaats waar het museum gerealiseerd moet worden, gezien het belang van ‘de oversteek’ in de historie van WO II en de bevrijding van onze stad en ons land. Het museum is mede daarom gepland in het industrieel monument de Nyma. Het zal een belangrijke toeristische trekker voor onze stad en regio worden met een grote economische potentie. Het vrijheidsmuseum zal samen met de musea in Groesbeek, Oosterbeek en Overloon als onderdeel van de internationale Liberation Route veel bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen trekken.

Het is ook voor de regio Arnhem-Nijmegen en de provincie Gelderland belangrijk dat dit museum in onze regio komt, omdat economie en toerisme belangrijke pijlers zijn van de samenwerking binnen de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Om het initiatief voor vestiging van het Vrijheidsmuseum in Nijmegen een goede kans te geven en niet te verliezen aan Den Haag of Roermond, moet er een sterke regionale stem gehoord worden.

De Nijmeegse Fractie heeft daarom een motie ingediend die de burgemeester oproept om namens de gemeenteraad een brief te sturen aan alle gemeenteraden in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen en de gemeente Boxmeer om zich gezamenlijk uit te spreken voor de realisatie van het vrijheidsmuseum in Nijmegen. Daarnaast draagt de motie de Nijmeegse vertegenwoordigers in de Stadsregioraad op om de regioraad op te roepen gezamenlijk de realisatie van het vrijheidsmuseum in Nijmegen te steunen.

De motie van De Nijmeegse Fractie is aangenomen door de gemeenteraad en zal hopelijk op korte termijn leiden tot een positief resultaat.

Plaats een reactie