Vooruitbetalen? Nee!

De Nijmeegse Fractie werd recentelijk benaderd door een ondernemer uit de toeristische sector met een kleine bed and breakfast. Deze ondernemer kreeg van de gemeente een vooraankondiging van een aanslag voor toeristenbelasting. Vooruit te betalen voor het hele jaar 2014. Dit bedrag was gebaseerd op het aantal gasten van afgelopen jaar.

In de brief werd vermeld dat de gemeenteraad dit besloten zou hebben. De raad heeft inderdaad besloten dat betaling per jaar kan plaatsvinden, om zo administratieve kosten te drukken. De raad heeft echter niet afgesproken dat dit vooruit betaald moest worden.

Een korte vraag aan de wethouder tijdens de Politieke Avond leverde op dat het geschatte jaarbedrag nu automatisch in tien termijnen afgeschreven zal worden. Een snelle actie levert een goed resultaat op en tevreden ondernemers.

1 reactie

  • Han Kersten schreef:

    Jammer dat Nijmegen, ook de nieuwe politici, verkeert in de ideeën van de oude economie.
    Eigenlijk had ik van een vooruitstrevende jonge stad als Nijmegen verwacht dat de kosten en baten van toeristenbelasting afgeworden zouden worden en vervolgens besluiten om te stoppen met het melken van toeristen en opzadelen van ondernemers met administratieve rompslomp.

    Maar wie zichzelf spiegelt spiegelt zich zacht, meen ik me te herinneren.

Plaats een reactie