Verkeersveiligheid stationsgebied is een ramp

Door 14 december 2013Mobiliteit, Nieuws, Veiligheid

Al geruime tijd pleit De Nijmeegse Fractie (DNF) voor de herinrichting van het Centraal Stationsgebied in Nijmegen. In het verkiezingsprogramma “Puur Nijmeegs” komt deze wens ook duidelijk naar voren. In een interview met Kanaal 13 legt raadslid Ben van Hees nog eens uit waarom het opnieuw inrichten van het gebied absoluut noodzakelijk is (zie filmpje).

Volgens DNF zijn er zeker 5 a 6 punten rond het Centraal Station die levensgevaarlijk zijn voor met name fietsers en voetgangers, maar ook voor automobilisten. Bij het ROC gaat het fietspad ineens over naar de andere kant. Wanneer leerlingen worden opgehaald of afgezet, dan staan mensen midden op de smalle straat te wachten. Daarnaast is er sprake van een dubbel fietspad, een busbaan én een voetpad. Een auto die hier wil oversteken, moet al deze verkeersstromen doorkruisen. Het overzicht houden is daarom erg lastig, waardoor een auto al snel op de busbaan stil komt te staan.

“Het is een ramp”, aldus Van Hees. Volgens hem heeft het college te snel haar zin doorgedreven, terwijl zelfs ambtenaren tot op het laatste moment niet goed in konden schatten wat de gevolgen van de inrichting zouden zijn. “De fouten wilde men niet zien. Wij nemen dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor de situatie zoals die nu is”.

1 reactie

Plaats een reactie