Theo Oteman – ‘Geef Nijmegenaren meer zeggenschap!’

Door 15 december 2017Verhalen

Theo Oteman, 63 jaar en ondernemer in ruste, komt van oorsprong uit Hees en bracht zijn jeugd door in en rond de 2e Oude Heselaan. Later verhuisde hij naar de Rivierstraat en hij herinnert zich nog prachtige tijden en het vele plezier dat hij beleefde bij het toenmalige vv SCH. Tegenwoordig woont Theo in Dukenburg (Meijhorst), waar hij zich op vrijwillige basis veel inzet voor jeugd en jongeren.

‘Geef Nijmegenaren meer zeggenschap!’

1. Waarom houd jij van Nijmegen?

“Nijmegen heeft alles wat je hartje begeert. Een gezellig centrum met zijn leuke eettentjes in alle soorten en maten. Aan gezellige cafés ontbreekt het ook niet. Neem nou het Rock Café Backstage, waar ik vroeger veel kwam om met vrienden en leeftijdgenoten onder het genot van een biertje eindeloos te lullen over hardrock en natuurlijk de actualiteit. Ook struinen over de markt kun je nergens zo gezellig als in Nijmegen. Met de kinderen tot slot een lekker frietje pakken en dan niet te snel afzakken door Stikke Hezelstraat en Lange Hezelstraat, veel bekenden tegenkomen en natuurlijk de tijd nemen om een praatje te maken. De Lange Hezelstraat is niet alleen de oudste winkelstraat van het land, maar wat mij betreft ook zeker de mooiste!”

2. Wat is de mooiste herinnering aan Nijmegen? 

“Heel mooie herinneringen heb ik aan de momenten dat ik met mijn vader in de Waalhaven en aan de Waalkade de afgemeerde en varende schepen bekeek, waarbij mijn vader prachtige verhalen wist te vertellen. Niet alleen over die schepen en het leven aan boord, maar ook over Nijmegen en zijn historie. Altijd positieve verhalen. Ik denk dat mijn liefde voor de stad daaruit is voortgekomen. Trouwens, niet alleen liefde voor de stad, ook trots op de Nijmegenaren. Eén voorbeeld: kijk eens wat het Radboud UMC allemaal presteert. Het academisch ziekenhuis, de universiteit. Wat daar allemaal bedacht en gerealiseerd wordt. Al die knappe koppen die er vandaan komen. Naast een bijdrage aan de wetenschap en gezondheidszorg, levert dat puur reclame voor Nijmegen op. Over een mooie stad gesproken…!”

3. Hoe kunnen we Nijmegen nog mooier maken?

“Samen maken we Nijmegen mooier door de Nijmegenaren meer zeggenschap te geven over de plannen, ideeën en initiatieven die in de stad leven en gerealiseerd worden. Meer zeggenschap en inspraak betekent ook meer betrokkenheid en daaruit komen dan ook weer nieuwe ideeën voort die Nijmegen nog mooier maken dan het al is.”

4. Wat is je favoriete plek in Nijmegen?

“Nou, dat is gewoon mijn tuin! Elke dag geniet ik van mijn tuin, het hele jaar door. Het is toch prachtig in de verschillende jaargetijden die kleurwisselingen te zien. Ik ben hard rock liefhebber en in de tuin heb ik mijn ‘metal hoekje’, waar ik dan met een lekker biertje en een fikkie in de vuurkorf zit te genieten. Op zulke momenten voel ik me als een vis in het water.”

5. Wat draag jij persoonlijk bij aan het mooier maken van Nijmegen?

“In Dukenburg valt nog heel wat werk te verrichten. Samen met de wijkbewoners en de winkeliers doe ik vrijwilligerswerk om zo een steentje bij te dragen aan het woon- en leefklimaat hier. Zo maken we Nijmegen ook op wijkniveau, in Dukenburg dus, mooier. In mijn ogen is dat normaal, want Dukenburgers zijn gewoon ook echte Nimwegenaren!”

1 reactie

Plaats een reactie