Op de bres voor de Stevenskerk

Door 12 maart 2014Cultuur, Mobiliteit, Nieuws

Raadslid Ben van Hees maakt zich opnieuw sterk voor de Stevenskerk. Vanavond dient de fractie een motie in die ervoor moet zorgen dat o.a. leveranciers van de kerk en gezelschappen voor een redelijke prijs kunnen blijven parkeren bij de kerk.

Het college besloot afgelopen jaar om de prijs voor de drie parkeervergunningen te verhogen van € 360 naar € 4.356 op jaarbasis. De Stevenskerk wordt niet financieel ondersteund door de gemeente en is afhankelijk van vrijwilligers, verhuur en private investeerders. “De ondersteuning in de vorm van parkeerfaciliteiten is wel het minste dat de gemeente kan doen voor zo’n belangrijk icoon in onze stad”, aldus Ben van Hees.

De Nijmeegse Fractie zal daarom voorstellen om vier vergunningen te verlenen aan de kerk, Tijdens de raadsvergadering vanavond wordt duidelijk of een meerderheid van de gemeenteraad hier mee in zal stemmen.

Update 13 maart
Een meerderheid van de gemeenteraad heeft helaas tegen de motie gestemd. Dit betekent dat het sponsorgeld van de 12 Steveniers ieder jaar in de gemeentekas verdwijnt. De fractie is teleurgesteld met deze uitkomst, maar hoopt dat er in de toekomst weer een mogelijkheid komt om deze kwestie op te lossen.

1 reactie

  • Jan Franken schreef:

    Schijnbaar missen de bestuurders van het huidige Nijmegen enige emotionele binding met de mooie oude stad. Een nieuwe virtuele toren in het park, een waanzinnig dure en hoge nieuwbouw bij het station, miscalculaties bij de mega projecten en het vergeten dat zij voor de bewoners van de stad dienen te zorgen, laat straks zelf het bepalende gezicht van Nijmegen, de Stevenskerk, verbleken.
    Ik denk, schoon schip, een stop op alle waanzin en een frisse schone start kan misschien nog iets redden.
    Wie durft?

    Jan

Plaats een reactie