Rosalie Thomassen

Fractievertegenwoordiger

Portefeuille

Economie, Cultuur, Cultuurhistorie, Binnenstad, Toerisme, Externe Betrekkingen, Juridische zaken, Onderzoek & Statistiek, Communicatie, Evenementen

mail: rosalie@stadspartijDNF.nl

1. Waarom is Nijmegen jouw stad?
Ik ben hier geboren en getogen, en voel me helemaal thuis in Nijmegen. Het voelt hier voor mij vertrouwd, maar de stad kan mij tegelijkertijd dagelijks nog verrassen. De stad zit vol kleur en dynamiek. Het voelt goed hier thuis te horen!

2. Waar haal je de meeste voldoening uit in de werkzaamheden voor de fractie?
Al jaren ben ik als vrijwilliger en ondernemer op vele fronten actief geweest om te werken aan een nog mooier Nijmegen. Als lid van De Nijmeegse Fractie kan ik deze ervaring volop benutten en wederom een bijdrage leveren aan tal van zaken die voor Nijmegen erg belangrijk zijn.

3. Wat doe je naast het werk binnen de fractie?
Ik ben sinds 2002 zelfstandig communicatie- en PR-adviseur bij ERWT communicatie. Ik ben verder actief als secretaris van het NVOB Cultuurfonds, een bouwplatform dat zich inzet voor behoud van Nijmeegs erfgoed.

Als vrijwilliger ben ik actief als bestuurslid bij het Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen, woordvoerder bij de Stichting Donjon Nijmegen en was tot het najaar 2013 voorzitter van de Wijkraad Hatertse Hei.

De stad is verder mijn grootste hobby, ik verzamel graag bijzondere memorabilia en schrijf graag over Nijmegen. Via Altijdnijmeegs.nl promoot ik de stad en gaf ik o.a. de Stevenskalender uit om fondsen te werven voor de restauratie van de Stevenskerk.

4. Wat wil je de komende jaren graag bereiken?
Ik wil ervoor zorgen dat creativiteit en ondernemingszin van de Nijmegenaren tot hun recht komen. Te vaak stranden ideeën in ambtelijke molens en ja-maar antwoorden. Samen met De Nijmeegse Fractie wil eraan bijdragen dat we meer kansen pakken om de stad aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers.