Motie DNF maakt nazomer parkeren op Waalkade mogelijk

Naar aanleiding van een brandbrief van de Waalkade ondernemers diende raadslid van DNF, Wendy Grutters aanvang juli de motie ‘’Een zomer vol Waalkadegasten’’ in. Een motie met het verzoek om het parkeren op de Waalkade toe te staan tot eind oktober. Deze motie is door een raadsmeerderheid ondersteund.

Hoewel DNF graag had gezien dat het college de motie direct had uitgevoerd is DNF blij dat per 1 september tijdelijk parkeren op de Waalkade weer mogelijk is. De reden voor het later ingaan van de motie kwam doordat er een collegebesluit voor nodig was dat door het reces pas in augustus genomen kon worden.

DNF hoopt met deze motie de ondernemers op de Waalkade economisch te ondersteunen na lange tijd van afsluiting van de Waalkade door de damwandwerkzaamheden. Na oktober is de mogelijkheid van het reguliere winterparkeren weer van kracht.

In de motie is tevens een verzoek gedaan om een plan voor de bereikbaarheid te maken voor het gehele Waalkade gebied inclusief Oostelijke Waalkade, Bastei, Ooypolder-bruggetje en de overkant naar het toekomstige stadseiland. DNF is verheugd dat ook hier binnen enkele maanden naar wordt gekeken.

Onze motie werd gesteund door SP, PvdA, VVD, Gewoon Nijmegen, VSP en CDA.

Groen Links en D’66 stemden tegen.
Nazomergasten Waalkade

Plaats een reactie