BESTEMMINGSPLAN DONJON VASTGESTELD MET STEUN DNF

Door 10 juni 2015Nieuws

De gemeenteraad heeft op 10 juni het bestemmingsplan Donjon vastgesteld. Stadspartij DNF heeft, als groot voorstander van de bouw van de Donjon, voor gestemd. De Nijmegenaren hebben in 2006 duidelijk laten weten de Donjon graag te zien terugkeren in de Nijmeegse skyline. Nijmegen zal met de terugkeer van de Donjon een toeristische trekpleister en een fantastisch uitzichtpunt rijker zijn.

Stadspartij DNF is daarom blij dat de gemeenteraad nu voor heeft gestemd. De gemeenteraad heeft al vaak vergaderd en gestemd over de terugkeer van de Donjon. Telkens weer heeft DNF  de plannen van het College B&W en de Stichting Donjon ondersteund en de wens van de Nijmegenaren serieus genomen. De Stichting kan nu verder met het uitwerken van de ontwerpen en het aanvragen van de vergunningen die nodig zijn voor de bouw.

DNF waardeert de zorgvuldigheid waarmee het College als de Stichting Donjon de plannen hebben uitgewerkt. Het belooft een unieke toren met historische uitstraling te worden. Het prachtige uitzichtpunt kan straks door iedereen bezocht worden.  De Stichting kan nu verder met het contracteren van de huurders, naar verwachting horeca, de Radboud Universiteit en de VVV. Indien de beschikbare ruimtes voor 70% verhuurd zijn, zal de Stichting de bouw van de Donjon voortzetten. De vrees dat de Donjon half afgebouwd zal worden indien er geen huurders te vinden zijn, die door de tegenstemmende fracties geuit werd, vindt DNF daarom geheel ongegrond.

Ook de revitaliseren van het Valkhofpark kan nu door. Dit historische en monumentale park zal een grondige restauratie ondergaan. Het weer zichtbaar maken van oude muurresten en het beter begaanbaar maken van de wandelpaden over de Valkhofheuvel maakt daar onderdeel van uit. DNF kijkt uit naar de start van de werkzaamheden, een flinke impuls voor cultuurhistorisch en toeristisch Nijmegen.

 

Plaats een reactie